• Наша школа

  • Савремено опремљене учионице

  • Кабинет информатике

  • Савремена настава

  • То смо ми

ОШ "Надежда Петровић"

Нови Београд, Луја Адамича 4, тел: 26 01 295

Веб пријава детета за упис у први разред

GrbSrbije 03

Поштовани родитељи

Школа може да упише и дете које територијално не припада школи, односно које је са територије друге школе или са територије друге општине. Сваки родитељ, односно старатељ који није са подручја школе, потребно је да поднесе Захтев изабраној школи за упис детета. Захтев се подноси најкасније до 1. фебруара 2023. год. 

Молимо родитеље да дете уписују на сајту Е управе

Е-управа - упис првака

Ако сте дете већ пријавили овде, на сајту, на следећем линку можете изабрати и термин тестирања.

Ако не успете да пријавите дете на сајту Е-управе, можете га пријавити и овде, ако кликнете на следећи линк:

Овде пријавите првака

Хвала што сте одабрали ову школу за упис свог детета

Територијална припадност школи

Деца која станују на наведеним адресама, територијално припадају нашој школи.

УлицеБројеви
непарнипарни
Похорска (Г. Жданова) 1-33 2-34
Луја Адамича 1-31 2-24
Радоја Дакића 1-39 и 63,65,67 2-8 и 78,80
Отона Жупанчича 23-51 -
Џона Кенедија 39-83 12-34
Сремских одреда - 2-20
Тошин Бунар 65-123 98-152
Излетнички пут 1-21 2-40
Истарска 15-41 20-40
Творничка - 40,60,64

Бесплатни уџбеници

prvaci 2 

Завршни испит

Отворена врата

door 01
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

LOGO FMD U KRIVAMA 1

Бесплатни уџбеници

За родитеље првог и другог разреда у школској 2022/2023. години

Град Београд, преко Фондације за младе таленте града Београда, обезбедиће (бесплатене) уџбенике  за све ученике првог и другог разреда основних школа на територији града Београда за   школску 2022/2023. годину за предмете: математика, српски језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет.

За добијање бесплатних уџбеника, за први и други разред, није потребно подносити захтев, аутоматски сви ученици првог и другог разреда ће до 15. септембра 2022. године добити комплет уџбеника.

За родитеље осталих разреда (од трећег до осмог)

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће, као и до сада, обезбедити бесплатне уџбенике за одређене категорије корисника (на основу Одлуке о финансирању набавке уџбеника средствима буџета Републике Србије за школску 2022/2023. годину

Право на доделу бесплатних уџбеника остварују ученици:

  1. из породица корисника новчане социјалне помоћи, (неопходно је доставити копију решења или потврду Центра за социјални рад)
  2. ученици основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања (нопходно је д се донесу потврде да су старја деца у систему школовања – потврда се односи на школску 2021/2022. годину, а уколико су старија деца у овој школи да то напоменути у Захтеву, да би школа регистровала потврде)
  3. ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану – ИОП-1 и ИОП-2 (ове ученике школа пријављује без захтева родитеља и достављања доказа Школа) и
  4. ученици који образовно-васпитни рад не остварују по индивидуалном образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат), а на основу лекарског извештаја.

1) у првом циклусу основног образовања и васпитања, биће обезбеђени уџбеници за предмете математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас, природа и друштво и страни језик као обавезни предмет;

2) у другом циклусу основног образовања и васпитања, биће обезбеђени уџбеници за предмете математика, српски језик и књижевност, први страни језик, географија, историја, хемија, физика и биологија.

Ради остваривања права на бесплатне уџбенике(од трећег до осмог разреда) неопходно је да се родитељи пријаве школи (путем захтева) и да доставе доказе да испуњавају тражене услове најкасније до 25. марта 2022. године преко одељенских старешина.

Захтев преузмите у PDF или Excel формату, или на портирници Школе. Може се предати и руком написан, није обавезно да буде на обрасцу који Школа даје.

Докази се могу предати уз захтев или касније, али морају до назначеног рока:  25. марта 2022.

library 180 132